Hyvä jäsen,
Talvi jatkuu, mutta pieniä kevään merkkejäkin on jo näkyvissä ainakin eteläisessä Suomessa. Vuoden 2024 ensimmäiset tapahtumat ovat saaneet hyvin kiinnostusta.
LPPDE Virtual Summiteissa 13.1. ja 1.2. oli molemmissa mukana yli 20 osallistujaa. Tekoälyn/ ChatGPT:n hyödyntäminen Lean-kehittämisessä kokosi myös 20 aiheesta kiinnostunutta. Antti Merilehdon johdolla pääsimme konkreettisesti ja käytännönläheisesti kiinni tekoälyyn ja sen mahdollisuuksiin Lean-kehittämisessä. Tekoäly-teema tulee varmaan olemaan jatkossakin esillä.
Seuraava veloitukseton jäsentapahtumamme on Benchmarking-vierailu GE Healthcarella ensi tiistaina 6.2. klo 9-11. Meillä on sinne 2 peruutuspaikkaa, joten käytä tilaisuus ja ilmoittaudu mukaan! (kannattaa ottaa myös jonopaikka vastaan, koska flunssakausi ei vieläkään ole ohi ja jonosta voi päästä vielä mukaan).
7.3. klo 15-19 LPPDE Virtual Summit
Ohjelma tulossa pian.
20.3. Sote- ja palvelualan Lean-kehittäminen -seminaari, Radisson Blu Seaside, Helsinki /ETÄ
Maaliskuun seminaari on kevään kohokohta. Seminaarissa on kiinnostavia caseja kahdessa kanavassa; Sote-kanava ja Palvelualojen kanava. Voit osallistua joko paikan päällä tai etänä. Ilmoittaudu heti!
Seminaarissa pääset valitsemaan puheenvuoron kummasta tahansa kanavasta. Seminaari alkaa yhteisellä puheenvuorolla aiheesta Jatkuvan arvioinnin ja parantamisen kulttuurin luonti ja ylläpito. Jari Pääsinniemen pitkä kokemus aiheesta on ainutlaatuinen. Organisaatiossa, jossa johto vaihtuu säännöllisin väliajoin, on käytännössä pakko myydä ajatus jatkuvasta parantamisesta joka kerta johdon vaihtuessa.
Palvelukanavalla kuulemme myös kuinka Danfossilla on kehitetty sujuva perehdytysprosessi, miten Lahden kaupungin sisäistä postinkulkua on kehitetty, millä tavalla Tokmannilla on Leanin avulla kehitetty hinnoittelua sekä kampanjahinnoittelua, kuinka Ilmarisella on päästy Lean-johtamiseen ja miten Kata-coachingia hyödynnetään Elisalla.
Sote-kanavalla aiheina ovat Lean hyvinvointialueen strategiassa, Heikossa asemassa olevien asiakkaiden palvelujen saatavuuden parantaminen, Lean-menetelmien käyttö mielenterveyspalveluissa, Lean-verkoston hyödyntäminen kehittämisen tukemisessa ja Yhteydenottojonon purkaminen A3-ongelmanratkaisumetodilla.
Seminaari toteutetaan hybridinä, joten voit osallistua joko paikan päällä tai online. Tutustu ohjelmaan ja varaa paikkasi heti!
Kolme henkilöä muodostaa jo ryhmän ja ryhmille tietysti vielä edullisempi hinta.
21.-22.5. Strategian tehokas implementointi Hoshin Kanrilla -workshop, Helsinki
Hoshin Kanrissa strategiset tavoitteet määritellään selkeästi pitkälle aikavälille. Vuosittaisissa tavoitteissa on priorisoitava voimakkaasti (esim. vain 1 tai 2 päätavoitetta), jotta voidaan keskittyä strategisesti kaikkein merkittävimpiin tavoitteisiin. Tavoitteet on jaettava viikoittaisiin ja kuukausittaisiin osiin, ja niitä on toteutettava ja seurattava yhteisymmärryksessä koko organisaation kanssa. Suorituskyvyn mittaaminen on keskeinen osa prosessia. Hoshin Kanriin kuuluu ns. Catchball-järjestelmä, jota käytetään strategisen suunnitelman toteutuksen tukena, ja se mahdollistaa strategisten tavoitteiden muuntamisen käytännön toimenpiteiksi.
Käytännönläheisen workshopin vetää Fredrik Fjellstedt ja lisäksi mukana on case-esimerkki Toyota Material Handling Finlandilta, jonka esittää jälkimarkkinointijohtaja Jarmo Laamanen.
Lean Practitioner Program -valmennusohjelma jatkuu tänäkin vuonna suomenkielisenä. Valmennuksessa pääset käymään Leanin kokonaisvaltaisesti läpi ja käytännöllisen A3 ongelmanratkaisuprojektin kautta uusi, syvempi Lean-osaaminen juurtuu käytännön tekemiseksi. Kouluttajamme Vesa Haapavaara (Lean Lead, S-Pankki) ja Juha Leppänen (toimitusjohtaja, Swisspearl tuotanto Suomi) ovat saaneet erinomaista palautetta.
Valmennuksessa käydään kattavasti eri Leanin osa-alueet läpi: Arvovirtakuvauksen tekeminen, visuaalinen johtaminen, Kaizen, Jatkuva parantaminen ja standardoitu työ, Jidoka, Lean-ajattelun perusteet, Leanin aikakäsitteet arvovirtakartoitukseen ja virtauksen varmistamiseen, Ongelmanratkaisu, Prosessin toimitusketju, Työn tasaaminen ja tasapaino sekä Virtauksen kehittäminen.
Fokusessa on kuitenkin omalle organisaatiolle tehtävä ongelmanratkaisuprojekti. Ohjelmaan otetaan maksimissaan 12 osallistujaa. Nyt 6 paikkaa vapaana, eli varmista paikkasi ilmoittautumalla heti.
Investointi koulutukseen on jäsenille 5 990 € + alv 24% ja muille 6 289 € + alv 24%
LPP 2024-B valmennus esite 1 jakso 3.-5.9.
2 jakso 29.-31.10.
3 jakso 26.-28.11.
4 jakso 28.-30.1.25
Tentti 11.2.25
Syksyn Lean Management -seminaarin ajankohta on 10.10. ja paikkana Dipoli, Espoo. Merkitse ihmeessä päivä jo kalenteriin ja jos sinulla on mahdollisuus, niin hyödynnä myös Earlybird -tarjous ja ilmoittaudu heti!
Leanteko -kilpailu on jo myös avoinna hakuun. Haku on avoin kaikille organisaatioille Suomessa. Kolme parasta organisaatiota palkitaan Lean Management 24 -seminaarissa lokakuun 10. päivä 2024. Hakemuksen viimeinen jättöpäivä on sunnuntai 31.03.2024. Kaikki hakemukset ovat ehdottoman luottamuksellisia.
Leanyhdistyksen LinkedIn-yritysprofiililla on nyt jo yli 730 seuraajaa. Varmistathan, että myös sinulla on sivumme jo seurannassa.
Lean-terveisin,
Juha
juha.tammi@leanyhdistys.fi / 050 404 70 97
P.S. Seuraathan meitä LinkedInissä