Lean-yhdistyksen kuulumisia 06/2020

Yhdistyksen osalta poikkeuksellinen kevät toi myös hyvää kehitystä.

Jäsenille tarkoitettujen online-sessioiden lisäksi verkon kautta pidettiin myös Lean Innovation event. Jäsenten online-sessioissa on ollut mukavasti väkeä ja niistä on pidetty kovasti, joten epidemiatilanteesta riippumatta niitä tullaan syksyllä jatkamaan. Erityisesti haluaisin kannustaa maakunnissa asuvia jäseniä hyödyntämään näitä tilaisuuksia. Kasvokkain toteutettavat tapahtumat järjestetään jatkossakin enimmäkseen pääkaupunkiseudulla, jossa yli puolet jäsenistöstä asuu.

Kevätkausi on nyt sen verran pitkällä, että vain yksi online-sessio on jäljellä. Aiheena A3 ongelmanratkaisu. Tähän mennessä A3 ongelmanratkaisuryhmä on kokoontunut jo neljästi ja seuraava tapaaminen on 8.6 aamulla.

Jos haluat mukaan tulevaan sessioon, ilmoittaudu tästä.

Leanteko -kilpailun hakuaika on edelleen käynnissä; varmistathan, että oma organisaatiosi on mukana!
Hakulomake on kompakti ja nopeasti täytettävä. Deadline 30.6.2020

Luvassa kesälomakauden jälkeen

 • Yhdistyksen vuosikokous on suunniteltu pidettäväksi yhdistyksen kesäpäivän yhteydessä 27.8.
 • Yhdistyksen kesäpäivä 27.8. Ohjelma, aikataulu ja ilmoittautuminen avataan mahdollisuuksien mukaan ennen juhannusta, tarkkailethan postia.
 • Lean Innovation -tapahtuma 8.-10.9. Scandic Park, Helsinki
  Varsinaisen Lean Innovation -seminaarin (9.9.) lisäksi tapahtumassa on sekä seminaaria edeltävänä että sen jälkeisenä päivänä 2 korkeatasoista workshopia. Keynote-puhujina on Harley Davidson -taustainen Dantar Oosterwal ja Goodyear-taustainen Norbert Majerus. Myös Suomesta on seminaarissa eturivin edustus: ABB, Kone, Metso, Murata ja Vaisala. Jäsenille on 20% alennus joka päivästä.
  Ilmoittautuminen on riskitön. Mikäli tilaisuutta ei korona-tilanteen takia voida järkevästi pitää syyskuussa, niin pidämme sen toukokuussa 2021.
 • Lean Management 2020 -syysseminaarin suunnittelu on käynnissä.
  Seminaarin 8.10. lisäksi on tarjolla workshopit, aiheina ainakin Hoshin Kanrista 6.-7.10. ja Problem Solving & Dojo-coaching 7.10. sekä Value Stream Mapping 7.10.
 • Hoshin Kanri -workshop 6.-7.10 Scandic Helsinki Aviacongress, Robert Huberintie 4, Vantaa
  Hoshin Kanri workshopin lokakuussa vetää hyvää palautetta aiemmista workshopeista saanut Fredrik Fjellsted Ruotsista. Fredrikin tausta on Toyota Material Handling Europe:ssa ja hän on saanut Master Trainer -koulutuksen Toyotalla Japanissa. Ilmoittautuminen on avattu.

 

Online-sessioiden osalta alkusyksyn aikatauluihin palaamme myöhemmin. Tarkoitus on jatkossa pitää online-sessioita Zoomin lisäksi myös Teamsilla tai muulla vastaavalla sovelluksella. Otan miellelläni vastaan aiheidoita ja kehitysehdotuksia niin näihin online-sessioihin kuin ylipäätään yhdistyksen toimintaan liittyen.

Muistathan jäsenkampanjamme? Eniten jäseniä suositellut saa veloituksettoman osallistumisen syysseminaariin ja muiden suositelleiden kesken arvomme veloituksettoman osallistumisen. Jäsenkampanja on voimassa 31.7.2020 asti ja palkinnot jaetaan elokuun alussa. Jos voittanut henkilö on siinä vaiheessa jo ilmoittautunut Lean Management 2020 -seminaariin, hänen osallistumisensa muutetaan veloituksettomaksi.

Suositellessasi jäsenyyttä, lähetä ehdokkaalle tämä jäsenyyslinkki ja pyydä mainitsemaan nimesi hakulomakkeen kohdassa: Mikä sai sinut hakemaan yhdistyksen jäsenyyttä? Jos jokainen nykyinen jäsen suosittelee yhdelle, niin tuplaamme jäsenmäärämme ja verkostomme on entistä parempi.

Pidetään turvavälejä, mutta pysytään aktiivisina epidemia-ajoista huolimatta!