Lean-yhdistyksen kuulumisia 5/2020

Pandemian aiheuttamat poikkeustoimet Suomessa ovat voimassa jo kahdeksatta viikkoa. Ne ovat vaikuttaneet itse kunkin tekemiseen ja elämiseen; osalla todella paljon. Yhdistyksessäkin on jouduttu muuttamaan suunnitelmia radikaalisti.

Jouduimme perumaan Liikettä laatuun Leanilla -tilaisuuden maaliskuulta ja vierailu Sosterille siirrettiin myöhempään aikaan. Vuosikokous, joka olisi normaalioloissa pidetty huhtikuussa, siirrettiin yhdistyksen hallituksen päätöksellä myöhäisempään aikaan. Päätös tehtiin oikeusministeriön ohjeistuksen pohjalta.

Tilanteen luomana positiivisena kehityksenä on nähtävä se, että online-ryhmien sessioista on tullut toimiva oppimisen ja tiedonjakamisen kanava. Niiden ansiosta  jäsentoiminta on jatkunut aktiivisena poikkeusolojen aikana.

KEVÄÄN ONLINE-RYHMIEN TAPAAMISET:

 • Tähän mennessä on A3 ongelmanratkaisuryhmä kokoontunut kahdesti.
  Seuraava tapaaminen on 8.5.
 • Korona-ryhmä tarjosi apuaan sekä Suomen yrittäjille (yksinyrittäjien tuki-prosessin luomiseen) ja YTK-kassalle (hakemusprosessin nopeuttamiseen).
  Kummallakaan taholla ei apuamme tarvittu.
 • Huhtikuussa järjestettin online-sessiot sekä johtamisen vakioinnin ja kerroksittaisen johtamisen ryhmissä.
  Kerroksittaisen johtamisen osalta päätettiin pitää kevään aikana vielä toisen online-istunnon.
 • Teemakohtaiset online-sessiot jatkuvat kevään aikana maaliskuussa tehdyn kyselyn aihetoiveiden pohjalta.
  Katso kooste ja linkit alla.

TULEVAA TOIMINTAA:

 • Suunniteltu jäsenilta ja vierailu Nokian raskaille renkaille 27.5. siirtyy myöhempään ajankohtaan.
 • Yhdistyksen kesäpäivän 27.8. pyritään järjestämään suunnitellusti. Asia varmistuus, kun koronatilanne ja rajoitukset ovat tiedossa.
 • Keväälle suunniteltu kansainvälinen LPPDE Conference Europe Lean Innovation -tapahtuma pidetään pienemmässä muodossa online 5.-7. toukokuuta. Varsinainen tapahtuma järjestetään 8.-10.9. Scandic Park hotellissa Helsingissä.
  Ilmoittautumalla syksyn live-tapahtumaan pääset osallistumaan vastaavaan online-osioon toukokuussa veloituksetta.
  Pääset kuulemaan lyhyen esityksen lähes jokaiselta puhujalta vain online-seminaarissa, siilä live-tapahtumassa puheenvuorot esitetään osin kahdella kanavalla samaan aikaa.
  Kaikki online-osuudet ovat iltapäivä-sessioita.
 • Lean Management 2020 -syysseminaarin suunnittelu on käynnissä. Seminaarijärjestetään 8.10., toivottavasti tuolloin voimme jälleen kokoontua yhteen. Seminaaria edeltävinä päivänä lisäksi on tarjolla korkealuokkaiset workshopit ainakin Hoshin Kanrista 6.-7.10. ja Problem Solving & Dojo-coaching 7.10.
 • Workshop Value Stream Mappingistä on työn alla.

TAPAHTUMAKOOSTE JA LINKIT:

8.-10.9. Lean Innovation live-tapahtuma Scandic Park, Helsinki
Varsinaisen Lean Innovation -seminaarin (9.9.) lisäksi syyskuun tapahtumassa on sekä seminaaria edeltävänä että sen jälkeisenä päivänä 2 korkeatasoista workshopia. Keynote-puhujina on Harley Davidson -taustainen Dantar Oosterwal ja Goodyear-taustainen Norbert Majerus. Myös Suomesta on seminaarissa eturivin edustus: ABB, Kone, Metso, Murata ja Vaisala. Jäsenille on 20% alennus joka päivästä.

8.-10.9. live-tapahtuman ohjelma, puhujat ja ilmoittautuminen.
Syksyn live-tapahtumaan ilmoittautumalla saat myös kutsun toukokuulle!

5.-6.5. Lean Innovation online-tapahtuma verkossa (Zoomilla)
Jos sinua kiinnostaa pelkästään toukokuinen online-tapahtuma, niin se koostuu seuraavista iltapäivän mittaisista osista.

 • Pre-conference workshop Lean Product and Process Development overview, Dantar Oosterwalin ja Norbert Majeruksen vetämänä toimii hyvänä valmistautumisena syyskuun live-workshopiin
 • Online-seminaari, jossa puhujina Dantar Oosterwal, Norbert Majerus, Jukka Borgman, Metso, Johanna Lentonen, Vaisala, Matti Kauhanen, ABB, Elli Kalliokoski, Kone, Bengt Johansson, AssaAbloy

Tutustu ja ilmoittaudu.

6.-7.10 Hoshin Kanri -workshop Scandic Helsinki Aviacongress, Robert Huberintie 4, Vantaa
Hoshin Kanri workshopin lokakuussa vetää hyvää palautetta aiemmista workshopeista saanut Fredrik Fjellsted Ruotsista. Fredrikin tausta on Toyota Material Handling Europe:ssa ja hän on saanut Master Trainer -koulutuksen Toyotalla Japanissa.
Ilmoittaudu

Jäsenten online-sessiot:
Kerroksittainen johtaminen – online-sessio 13.5. klo 10:00 – 10:45
Value Stream Mapping – online-sessio 14.5. klo 10:00 – 10:45
Simulaatiot ja niiden hyödyntäminen – online-sessio 20.5. klo 15:00 – 15:45
Kaizen eventit – online-sessio 28.5. klo 15:00 – 15:45
Virtaustehokkuus – online-sessio 3.6. klo 15:00 – 15:45

Online-sessioihin lähetän ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa Zoom-kutsun ja linkin. Osallistuminen voi tapahtua suoraan selaimen kautta, eli ohjelman latausta ja asennusta ei välttämättä tarvita.