Leanseminaari_2

Seminaari keräsi verkostoitumaan

Lean Management -seminaarin ohjelma sai kiitosta monipuolisuudesta. Aamupäivän inspiroivien puheiden jälkeen pääsi valitsemaan kolmesta eri sessiosta, joissa oli mahdollista paneutua Leaniin johtamisessa, palvelualalla ja julkisella sektorilla sekä teollisuudessa. Lounaan ja kahvitauon aikana ehti tehokkaasti verkostoitua.

 

Parkkari_ValtonenEksoten Nina Parkkari ja Sanna Valtonen olivat Lean Management -seminaarissa toista kertaa. Edellisellä kerralla Eksote kuului Vuoden Lean teko -palkittuihin. Parkkari ja Valtonne pohtivat, että ehkä parasta seminaarissa oli saada vahvistusta omille ajatuksille. Koulutuksessa kannattaa käydä, jotta omaa johtajuutta voi vahvistaa ja saa eväitä muiden motivoimiseen. Erityisen hyvin heidän mieleensä jäi TYKS:n kehittämispäällikön Satu Suhosen puheenvuoro traumaleikkauspotilaan prosessin sujuvoittamisesta.


MikkoNissiNokian Mikko Nissi kertoi yrityksen Oulun tehtaan Dream Cell -projektista. Usean hankkeen yhdistelmä auttoi parantamaan työntekijöiden työergonomiaa ja viihtyvyyttä. Tuottavuus kasvoi, ja poissaolot vähenivät.

 

 

 


SatuSuhonenKehittämispäällikkö Satu Suhonen puhui seminaarissa traumapotilaiden hoidon sujuvoittamisesta TYKSissä. Lean leikkaussalissa johti siihen, että leikkauksia pystytään nyt suorittamaan enemmän ja leikkaustiimi oppi oman roolinsa lisäksi tuntemaan prosessikokonaisuuden.

 

 


StollerLean-guru Jacob Stoller antoi omissa puheenvuoroissaan opastusta siihen, kuinka Leania voi viedä käytännössä eteenpäin. Hänellä oli lukuisia esimerkkejä ja vinkkejä, joita soveltaa käytäntöön. Hän muistutti muun muassa, että niin tärkeitä kuin faktat ovatkin, tarinat muistetaan 22 kertaa paremmin.

 


palkitutVuoden Lean teko -kilpailussa palkittiin Yleisradion verkkokehitysyksikkö, Iisalmen panimo ja Nokia Solutions and Networksin Oulun-tehdas.

 

 

 

 

 


Kangas_esitysKehityspäällikkö Mirette Kangas kertoi, että läpinäkyvyys on korvannut kontrollin tarvetta. Johto on kokenut, ettei sen tarvitse vaivata päätään pohtimalla, miten kehitysasiat edistyvät. Siitä on jatkuvasti saatavilla ajantasaista tietoa.

 

 

 


BruntLean Enterprise Academyn toimitusjohtaja David Brunt saapui seminaariin kertomaan siitä, kuinka kehitetään muutoksen johtamista. Hän muistutti, että kysymys ”mitä ongelmaa olemme ratkaisemassa” ei koske vain johtoa vaan kaikkia. Valaisevassa videoesimerkissä tutustuttiin autohuoltoon.

 

 


SariTorkkolaPatrian tietohallintojohtaja Sari Torkkola kertoi Leanin mittareista asiantuntijatyössä. Hän on kirjoittanut aiheesta myös kirjan.

 

 

 


LauriMultanenOlvin tuotantojohtaja Lauri Multanen puhui prosessiteollisuuden uudesta kulttuurista ja sen näkymisestä käytännössä. Tuottavuus henkeä kohden on noussut ja reklamaatioiden määrä on vähentynyt.

 

 

 


AriPokkaPipelife Finlandin tehtaanjohtaja Ari Pokka oli kertomassa, kuinka yrityksestä tuli menestys ja se nousi surkeimmasta parhaaksi. Yritys on saanut muun muassa Suomen työelämäpalkinnon.