Uusia tuulia kevätkaudella 2020

Uusi vuosikymmen on lähtenyt liikkeelle monessa suhteessa mielenkiintoisissa merkeissä. Yhdistyksen kevät on täynnä toimintaa ja uusia yhteistyökuvioita!

Lean Tour Ruotsi 20.-23.1.2020
Jo perinteeksi muodostuneelle Ruotsin matkallemme osallistuu tänä vuonna 14 henkilöä. Pääsemme muun ohjelman ohessa tutustumaan Ruotsin eturivin yrityksiin.

Lean Health 2020 – Lean Sosiaali- ja terveyspalveluissa
Lean Health 2020 järjestetään tänä vuonna 5. helmikuuta Finlandia-talolla. Ilahduttavasti sote-alan lean-osaajien lisäksi myös muut lean-ammattilaiset ovat löytäneet tapahtuman. Seminaarissa on erittäin laaja-alainen kattaus aiheita käytännöllisten työpajojen muodossa.

Uusia yhteistyökumppaneita
Suomen Lean-Yhdistys on aloittanut yhteistyön Laatukeskuksen kanssa. Ensimmäinen näkyvä merkki tästä on yhteinen lean-aiheinen tapahtuma maaliskuun lopulla 26.3.

LPPDE Conference Europe 6.5.2020
Kansainvälistä yhteistyötä teemme kevään aikana Lean Product and Process Development Exchangen (LPPDE) kanssa. Luvassa on innostava, kansainvälinen LPPDE Conference Europe 6.5.2020, ensimmäistä kertaa Suomessa. Odotamme Lean Innovation -teemaiseen seminaariin ja sen pre- ja post-conference workshopeihin osallistujia ympäri maailman. Tietysti toivomme oman jäsenkuntamme muodostavan vähintään puolet osallistujista.

Japan Genba Kaizen Seminar
Heti LPPDE konferenssin jälkeen on tarjolla viikon mittainen Japan Genba Kaizen Seminar Japanin Nagoyassa yhteistyössä Shingijutsun kanssa.

Jäsenillat
Suosittuja jäseniltoja on luvassa ainakin kolme kappaletta. Ensimmäinen niistä pidetään Helsingissä 27.2. Ilmoittautuminen avataan kun ohjelma ja paikka vahvistuvat.


LYHYESTI SYKSYSTÄ

Ennakkoon muutamia poimintoja syksyn ohjelmasta.

Yhdistyksen kesäpäivä
Yhdistyksen perinteistä kesäpäivää vietetään torstaina 27.8.

Lean Management 2020
Yhdistyksen syksyn päätapahtuma, syysseminaari Lean Management 2020 järjestetään 8.10.2020. Syysseminaaria edeltävänä päivänä on jälleen useampi korkeatasoinen workshop.

Hoshin Kanri
Seuraava Hoshin Kanri -työpaja sijoittuu alustavasti syyskuun alkupuolelle.


TULEVIA TAPAHTUMIA

LEAN HEALTH 2020 Finlandia-talolla 5.2.2020
Sosiaali- ja terveyspalvelujen Lean-tapahtuman ilmoittuminen on sujunut suunnitelmien mukaan ja osa työpajoista onkin jo täyttymässä. Lean Health tapahtuma perustuu tänä vuonna työpajoille ja siten käytännön tekemiseen. Myös muiden toimialojen edustajat hyötyvät työpajojen annista. Organisaatiosta kannattaa lähteä ryhmällä, alennukset jo lähtien 4 osallistujasta.

Osallistujamäärä työpajoihin on rajoitettu. Varaa paikkasi heti!

 Jäsenilta 27.2.2020 Helsinki
Perinteisen uusien ja vanhojen jäsenten verkostoitumistapahtuman nimenä käytämme jatkossa ytimekkäästi nimeä ”jäsenilta”. Tässä iltatilaisuudessa uudet ja vanhat yhdistyksen jäsenet kokoontuvat lean-teeman pariin ja verkostoitumaan toistensa kanssa. Ohjelma vahvistuu piakkoin ja silloin se avataan myös ilmoittautumisille. Merkitse ilta kalenteriin jo nyt.

Liikettä laatuun Leanilla 26.3.2020 Kasarminsalit, Helsinki
Lean-yhdistys ja Laatukeskus järjestävät yhdessä aamupäivän seminaarin, jossa kuulet kokemuksia leanista eri sektoreilla löydät parhaat käytännöt juuri sinun organisaatiollesi ja vältät pahimmat karikot. Edustettuna sekä puheenvuoroin, että case-esimerkein ovat teollisuus ja julkissektori sekä startup -maailma. Tilaisuuden ohjelma on vielä vahvistumassa, mutta halutessasi voit varata paikan jo nyt. Ilmoittaudu Lyytissä

LPPDE Europe Conference – Lean Innovation 5.-7.5. Radisson Blu Royal, Helsinki
Järjestämme yhdessä Lean Product and Process Development Exchange Ltd:n kanssa ensimmäistä kertaa Suomessa  LPPDE Europe Conferencen. LPPDE on Lean-yhdistyksen tapaan non-profit organisaatio. Varsinainen seminaaripäivä on 6.5. ja meillä tulee olemaan sekä seminaaria ennen että jälkeen myös kaksi workshopia. Tästä lisätietoa piakkoin.

Japan Genba Kaizen Seminar 11.-15.5. Nagoya, Japan
Uskomattoman hieno oppimiskokemus tiedossa jo Leanin parissa työskenteleville. Tämän viiden päivän mittaisen seminaarin vetää Shingijutsun legendaarinen Sato-san ja se alkaa yhden päivän mittaisella luokkahuoneopetuksella, jossa käydään läpi Genba Kaizenin vaatimat konseptit ja työkalut. Sen jälkeen työskentelemme intensiivisesti neljä päivää prosessinkehittämisen työpajassa, jossa pääsemme hyödyntämään oppejamme todellisessa tehdasympäristössä. Lopuksi pääsemme vielä tutustumaan Toyota museoon sekä yhteen tehtaaseen.

Seminaari toteutuu, kun vähintään kymmenen osallistujaa on ilmoittautunut. Varaa paikkasi mahdollisimman nopeasti!

Aiemmin vastaavaan osallistunut Niku Jalkanen Kavokerrilta tiivisti kokemuksensa näin:
”Tämä oli erinomainen viikko, antoi paljon uusia ajatuksia ja auttoi ymmärtämään syvällisemmin lean-filosofiaa. Paljon käytännön tekemistä yhdistettynä teoriakoulutukseen. Lisäksi mahtavat tehdas- ja museovierailut. Tämän kaizenin anti on suunnattu henkilöille, joilla on omakohtaista kokemusta leanin soveltamisesta ns. kädet savessa. Tänne ei kannata lähteä hakemaan ensikosketusta leaniin.”


MUITA TULEVIA KOULUTUKSIA & TAPAHTUMIA

Hoshin Kanri -jatkoa organisaatiotasolle
Olemme myös suunnittelemassa Hoshin Kanrista jatkoa organisaatiotasolla yrityksille, jotka haluavat tukea Hoshin Kanri -ajattelun tehokkaampaan implementointiin. Suunnittelutyöt ovat työn alla, mutta jos olet kiinnostunut organisaation tuesta Hoshin Kanriin, ota yhteyttä juha.tammi@leanyhdistys.fi tai 050 404 70 97. Kuulemme mielellämme tarpeitanne ja toiveitanne tähän liittyen.

Gemba-yritysvierailuille haetaan edelleen isäntäyrityksiä
Kiinnostus Gemba-tyyppisille yritysvierailuille on jälleen nousemassa. Mikäli yrityksesi haluaa olla mukana hyödyntämässä jäsenistön osaamista tällä tavalla, ota yhteyttä:
juha.tammi@leanyhdistys.fi tai 050 404 70 97