Yhdistyksen uusi toiminnanjohtaja ja muita terveisiä toukokuussa 2019

JuhaTammiTervehdys,

Olen Juha Tammi ja aloitin työni Suomen Lean-yhdistyksen toiminnanjohtajana viime maanantaina. Ensimmäinen viikko on takana, joten lienee korkea aika esittäytyä…

Olen 51-vuotias KTM Turun kauppakorkeakoulusta. Lähes koko työurani olen työskennellyt koulutus- ja seminaariliiketoiminnan parissa. Kansainvälistä työkokemusta minulla on Ruotsista ja Saksasta. Lean-filosofiaan ja osin metodologiaankin olen tutustunut työskennellessäni kahdeksan vuotta Suomen Laatuyhdistyksen palveluksessa asiakkuusjohtajana. Viimeksi ennen Lean-yhdistystä toimin Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+ Oy:n liiketoimintajohtajana.

Veri veti kuitenkin takaisin fokusoidumman toiminnan kehittämisen pariin.

Leanistä minulla on vielä paljon opittavaa. Odotan innolla yhteistyötä teidän eli Lean-yhdistyksen jäsenistön kanssa. Uskon, että uuden oppimisen innostus antaa minulle tarpeellista nöyryyttä lähestyä substanssia ja kuunnella jäsenistön tarpeita ja toiveita erityisen tarkalla korvalla.

Tästä sain erinomaisen esimerkin tiistaina 7.5. Lean Innovation Day:ssä. Norbert Majeruksen pitkäaikainen kokemus leanin soveltamisesta tuotekehitykseen oli antoisaa kuultavaa. Esitys antoi hyviä ohjeita ja ja ajatuksia  itsellenikin uuden tehtäväni hoitamiseen. Futuricen Hanno Nevalinnan työpajan harjoituksen kautta sain suoraan osallistujilta toiveita Suomen Lean-yhdistyksen toiminnan kehittämiseen. Samalla pääsin tekemään niihin muutamia tarkentavia kysymyksiäkin. Hyvän palautteen pohjalta vastaavanlainen koulutuspäivä on suunnitteilla aiheesta myös ensi vuodelle.

Yhdistyksen ohjelma on  lähiviikkoina vilkasta.

  • Seuraava tilaisuutemme on 15.-16.5. järjestettävä Hoshin Kanri -työpaja, joka on ilahduttavasti loppuunmyyty.
  • LPP-ohjelmamme jatkuu, seuraava jakso järjestetään 4.-6.6. Uudenkaupungin autotehtaalla.
  • Vanhojen ja uusien jäsenten verkostoitumistilaisuus on tulossa 13.6. Kutsu siihen lähtee piakkoin.
  • Vuoden kohokohta, Lean Management 2019-seminaari järjestetään 12.9. Dipolissa. Seminaarin Keynote speaker on professori James Womack. Hän on yksi lean-maailman tunnetuimmista nimistä, ja tilaisuus kuulla häntä on taatusti ainutkertainen.
    Seminaarin ilmoittautuminen avautuu tällä viikolla Lyytissä, varmista paikkasi kun saat kutsun.
  • Kannattaa alustavasti varata kalenterista myös seminaaria edeltävä päivä 11.9. Tarjolla on erinomaisia työpajoja useista eri aiheista.

Ollaan kuulolla!
Juha