leantyopaja_yle2

Ylen työpajassa energiat virtasivat!

Suomen Lean-yhdistyksen jäsenet sparrasivat yleläisiä syyskuussa Ylen Pasilassa.

Suomen Lean-yhdistyksen jäsenet sparrasivat yleläisiä syyskuussa Ylen Pasilassa.

”Tänään täällä Ylessä me emme coachaa ”Vuoden Lean-teko” -palkinnon voittanutta Internet-johtamisen ketterää tiimiä. Olemme lähteneet skaalaamaan tekemistä eri puolille Yleä ja siksi  työpajan pienryhmät ovat joko hiljattain Leania käyttöön ottaneita tiimejä tai ihan uusia alueita”, sanoo Ylen tuotantojohtaja Janne Yli-Äyhö.

Kyseessä oli Lean-yhdistyksen tähänastisista työpajoista laajin. Ryhmiä oli yhdeksän ja osallistujia yhteensä yli 70.

Yle sai vastikään Vuoden 2015 Lean-palkinnon. Yhtiönä Yle on kuitenkin vasta Lean-polkunsa alussa.

”Tekeminen – niin Ylellä kuin maailmanlaajuisesti – menee kohti internetiä. Ketteryys ei ole enää vain erillinen osa kehittämistä vaan se on yrityskulttuurin uudistamista”, sanoo tuotantojohtaja Janne Yli-Äyhö.  Hän lähetti osallistujat pienryhmiin sanomalla, että ”me arvostamme rohkeutta kokeilla uutta”.

Työpajoilla oli neljä tuntia aikaa pureutua annettuun tehtävään, saada ohjaajiltaan selvitettyä heidän tiiminsä kokeman ongelman juurisyy ja ratkaista se. Tämän lisäksi tämä neljän tunnin työ tuli tiivistää viiden minuutin jämäkkään esitykseen. Työpajojen aiheet vaihtelivat Ylen rekrytointiprosessin kehittämisestä tuotekehityksen työn ohjaamiseen.

”Oli palkitsevaa huomata, kuinka Ylellä oltiin aidosti innoissaan eri työpajojen tuottamista ratkaisuista sekä käydyissä keskusteluissa heränneistä opeista ja oivalluksista. Itselleni mieleen jäi erityisesti havahtuminen siitä, kuinka helposti Leanin lainalaisuudet pätevät muissakin kuin tuotannon prosesseissa”, sanoo Kristina Juuso Planmecasta.

Sparraajat kyselivät aktiivisesti hyviä ja ajatuksia herättäviä kysymyksiä. Sain monta ideaa, joilla parannamme päivittäisjohtamistamme”, kiittele Martti Kyllönen Ylen ICT:stä.

”Yle oli panostanut valmisteluihin, joten tilaisuus eteni hienosti kohti asetettuja tavoitteita”, sanoo mukana ollut Vesa Haapavaara Danske Bankista. “Työpajoissa saatiin valtava määrä ideoita. Ylen osallistujien innostuksesta päätellen toteutuksessa päästään vauhtiin jo heti syyskuussa”, hän ennakoi tyytyväisenä.

Suomen Lean-yhdistyksen seuraava työpaja on Planmecalla 03.11.2016.

– Pihla Allos, YLE