Lean2017-4_965x480

Orion, Turengin jäätelötehdas ja Valio palkittiin Lean Management -seminaarissa

Lean Management 2017 -seminaari kokosi lokakuun alussa nelisensataa osallistujaa kuulemaan kansainvälisiä ja suomalaisia esimerkkejä siitä, miten lean-ajattelua on viety onnistuneesti eteenpäin. Samalla jaettiin myös Lean-teko 2016 -palkinnot. Ensimmäisen palkinnon sai Orion.

 

Lean Management 2017 -seminaarissa palkittiin tuttuun tapaan edellisen vuoden lean-menestyjät.

Lean-teko 2016 ensimmäisen palkinnon sai Orion, jossa lean on osa yrityksen strategiaa.
Palkintoperusteluissa mainitaan, että johto on leaniin vahvasti sitoutunut.
”Tavoitteena on yrityksen kulttuurin muuttaminen lean-periaatteiden mukaiseksi. Tavoitteet on johdettu arvoista, ja ne sisältävät lean-ajattelun perusperiaatteita. Orion on laatinut lean-vision sekä lean-talon. Lähestymistapa kehittämiseen on hyvin tuloshakuinen, kokonaisvaltainen ja henkilöstöä osallistava. Lean-ajattelun käyttöä edellytetään kaikilla tasoilla ja toiminnoissa.”

Toisen palkinnon sai Froneri Finland Oy Turengin jäätelötehdas.
”Tehtaalla on sovellettu lean-ajattelua erittäin järjestelmällisesti vuosien ajan, ja se on juurtunut tehtaan kulttuuriksi. Henkilöstö on myös hyvin innostunut ja motivoitunut osallistumaan päivittäiseen kehittämiseen. Jatkuva parantaminen on myös tuottanut tulosta, sillä laatu ja toimitusvarmuus ovat entisestään parantuneet, hävikki on pienentynyt ja tuotantolaitteiston luotettavuus on parantunut.”

Kolmannen palkinnon sai Valio Oy.
”Valion käytännönläheisessä hankkeessa sovelletaan lean-ajattelua suomalaisten maitotilojen kehittämisessä. Pilottihanke on erittäin mielenkiintoinen ja kauaskantoinen, ja sillä on mahdollisesti laajaa yhteiskunnallista vaikutusta. Kehitettyä toimintatapaa ollaan levittämässä verkostojen avulla muille tiloille ja maatalouden aloille. Kannattava maatalous on Suomessa mahdollista.”

Johtamisen näkökulma hienosti esillä
Koko päivän ohjelma oli tiukka ja täynnä asiaa, mutta puheenvuorot olivat niin mielenkiintoiset ja ajatuksia herättävät, että esiintyjiä olisi mielellään kuullut pidempäänkin. Tästä kertoi esimerkiksi se, että paitsi puheenvuorojen jälkeen, myös taukojen aikana esiintyjiä haluttiin kuulla lisää.

 

Mitä päivästä jäi mieleen?


Lean2017-6_660x360John Toussaintin puheenvuoro kiinnosti erityisesti terveydenhuollon organisaatioissa työskenteleviä, mutta hänen käytännön esimerkkinsä kävisivät mille toimialalle tahansa.

 

 

 

 

Lean2017-9_660x360Olemme peruskysymysten äärellä, mutta asioita voi pohtia myös huumorin avulla.

 

 

 

 

 

Lean2017-15_660x360Mikko Hulkkosta päivän puheenvuorot muistuttivat siitä, miten ratkaisevaa on ihmisten johtaminen.

 

 

 

 

 

Lean2017-17_660x360Orionin Sari Räsänen ja Juho Hellman sekä Planmecan Kauko Tiainen saivat päivän aikana muistutuksen siitä, miten hurjasti menestyksessä on kyse johtamisesta. Heidän mielestään oli hienoa, että johtamisen näkökulma oli selkeästi esillä.

 

 

 

Lean2017-18_660x360Bayerin Annika Essen-Suuronen ja Ilkka Jutila kertovat, että päivän aikana he saivat vahvistuksen siitä, miten lean on koko organisaation kulttuurikysymys. Essen-Suurosen mieleen jäi vahvasti myös ihmiskeskeisyyden korostus. Jutila oli erityisen ilahtunut caseista, joissa leania on viety menestyksellisesti eteenpäin.

 

Lean2017-24_660x360_2Daniel Jonesille (keskellä) myönnettiin Suomen Lean-yhdistyksen kunniajäsenyys. Sen ojensivat Suomen Lean-yhdistyksen toiminnanjohtaja Kalle Arsalo sekä hallituksen puheenjohtaja Jyrki Perttunen.

 

 

 

Lean2017-12_660x360Voittajat lavalla. Leanin edistämisestä palkittiin Orion, Turengin jäätelötehdas ja Valio.