Tuotekehitys ja lean – LPD

”Kilpailukykyisiä tuotteita oikeaan aikaan markkinoille kohtuullisilla kustannuksilla”, on useimpien yritysten toivelistalla. Tavoitteen asettaminen on helppoa, ratkaisun keksiminen onkin jo paljon vaikeampaa. Lean on erinomainen työkalu kulttuurimuutoksen toteuttamiseen. Lean-menetelmät auttavat tuotekehitystä keskittymään olennaiseen. Niistä on myös apua funktioiden/projektien/työroolien välisen osaoptimoinnin vähentämisessä.

Lean tarjoaa tuotekehitysmaailmassakin työkaluja ja menetelmiä, joiden avulla on mahdollista nopeuttaa hankkeiden läpimenoaikoja sekä ennen kaikkea varmistaa, että putkesta tulee läpi oikeaa tavaraa. Vääränlaisten tuotteiden kehittäminen väärään aikaan on pahinta mahdolllista hukkaa. Jatkuva tehokas dialogi ja validointi, aikainen tiedon jakaminen ja määrätietoinen yhdessä oppiminen sekä jatkuva kehittyminen ovat Lean-tuotekehityksen ytimessä ja varmistavat asiakasarvon löytämisen ja tehokkaan tuottamisen.

Lean-tuotekehitysmalleja hyödynnettäessä keskitytään tuottamaan parasta mahdollista asiakasarvoa ja lyhennetään tuotekehityksen läpimenoaikoja. Näin saadaa nopeasti feedbackia kehittämiseen: mikä toimii ja mikä ei. Keskeistä on yhteinen oppiminen ja jatkuva kehittyminen yhä paremmaksi.

Vuodesta 2019 lähtien olemme tehneet tiivistä yhteistyötä kansainvälisen voittoa tavoittelemattoman Lean Product and Process Development Exchangen kanssa. Tuloksena muun muassa kuukausittain toistuvat Virtual Summitit.

LPD – miten aloittaa?

Cases – kokemuksia toteutuksista

LPD-työryhmän jäsenet

Kirjoja leanin hyödyntämisestä tuotekehityksessä:

  • Niklas Modig & Per Åhlström: Tätä on lean
  • Ron Mascitelli: Mastering Lean Product Development
  • Eric Ries: Lean startup

Seminaareja ja linkkejä: