Jäsenkirje toukokuu 2023

Hyvä jäsen,

Kevät on jo pitkällä ja kesä on tuloillaan. Yhdistyksen osalta ennen lomakautta on enää vuorossa Lean Practitioner Programin toinen jakso kesäkuussa. Syysseminaarin valmistelu etenee jäsenistä koostuvan työryhmän kanssa ja tiedossa on jälleen erinomaisen hieno tapahtuma, tällä kertaa aivan Helsingin keskustassa hotelli Scandic Simonkentässä.

Seminaarin yhteyteen tulee myös ainakin kaksi aamupäivän mittaista työpajaa 4.5. Kodo Yokozawan vetämänä ja 6.10. Deep Dive in Pull Production -teemalla Christoph Roserin vetämänä.  Yhdistyksen perinteinen kesäpäivä on 24.8. ohjelma senkin osalta vielä työn alla, lisätietoja ja ilmoittautuminen myöhemmin. Nyt ajankohtainen asia on Leanteko-kilpailu. Siihen voi osallistua niin pienen Lean-hankkeen kuin koko organisaation laajuisen Lean-transformaation merkeissä. Kilpailu kattaa pääasiassa vuonna 2022 työstettyjä Leantekoja. Alla siitä lisää ja myös syksyn tapahtumista, joissa ilmoittautuminen on jo avoinna.

Leanteko-kilpailuun ehtii vielä hyvin mukaan. Ilmoittautumisen deadlinea on myöhennetty ja se on nyt 30.6. Osallistuminen on luottamuksellinen, palkitut organisaatiot toki saavat julkisuutta aiempaan tapaan syysseminaarissa. Kaikki osallistujaorganisaatiot saavat palautetta kehitystyöstään. Annan mielelläni lisätietoja.


Tulevat seminaarit, koulutukset, työpajat ja online-sessiot:

28.8. | ma | klo 15–16 | Lean-kehittäminen ja arvovirtakuvausten hyödyntäminen: case Helsingin yliopisto online-teemasessio
Tilaisuus on veloitukseton. Alustajina Lean-koordinaattori Minna Lehtola ja Senior Advisor Aura Kivilaakso.

4.9. | ma | klo 12-17 | Benchmarking-vierailu Orionille
Jatkuva parantaminen, tuottavuuden kehittäminen, tuotantokierros (vain jäsenille, rajattu osallistujamäärä) Orionilta meitä isännöivät Director, Operations Development Veera Kotiranta ja Senior Development Engineer Toni Solinen.

5.-6.9. | ti–ke  Strategian tehokas implementointi Hoshin Kanrilla
Käytännönläheisen workshopin vetää Fredrik Fjellstedt ja lisäksi mukana on case-esimerkki Toyota Material Handling Finlandilta, jonka esittää jälkimarkkinointijohtaja Jarmo Laamanen. Paikkoja on rajoitetusti, joten katso esite ja ilmoittaudu mukaan!

5.10. | to  Lean Management 23 (syysseminaari) Early bird ilmoittautuminen
Työryhmä rakentaa ohjelmaa, vahvistuneita puhujia
Christoph Roser – Industry 4.0 and ChatGPT
Kodo Yokozawa – Anxiety that drives Kaizen – can Kaizen be transferred to a non-japanese context?
Thomas Sabel – Orbit One, Lean journey of Swedish Lean prize winner
Aleksi Leinonen – MTV, Kaizen-evoluutio